Jucătorii de la RCM Timișoara au fost gazde bune. Le-au explicat colegilor străini că sacrificarea porcului e o tradiție la noi de când lumea: „Ne-am împrietenit cu Gigi, l-am adus la teren, și pe soră-sa - Aneta - și acum încercăm să vedem cât de prieteni au fost cu noi. Sărbătorim Ziua Românilor, la mulți ani tuturor românilor. E un altfel de 1 decembrie pentru voi? Exact, o să intrăm în vacanță de și sărbătorim cu un mic ceaun, grătar".
Stranierii au fost încântați să facă partea cea mai grea - sacrificarea și curățarea victimelor: ”Ne-au arătat cum se taie porcul în Fiji”. -E diferit? ”Da, ei fac gaura mai mare. Ne-au spus că nu îl pârlesc, ci îl opăresc”.
Alții au preferat să aibă mâinile curate, la propriu, astfel că s-au mulțumit cu un pahar de vin fiert sau o bere nefiltrată. "La mulți ani de Ziua României! Avem o petrecere, săptămâna viitoare e importantă. Îmi e dor de familie și de mâncarea de acasă", a afirmat Lemeki Nabalei.
Unii dintre jucători nu au rezistat să aştepte grătarele și s-au mulțumit doar cu șoricii: ”Auăleu, e dezastru de tare. Cine poate să îl mănânce pe ăsta?”.
E al doilea an la rând în care jucătorii echipei de rugby sărbătoresc 1 decembrie la stadion, cu şorici şi grătare.
reporter: Gerhald Ernst operator: Cosmin Pîrlogea editor web: Călin Țenche