Cârligele cu care s-au blocat roțile a sute de mașini au fost ridicate de procurori. Parcheziții s-au făcut și la casa patronilor, familia Nedelcu.
„Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara și oamenii legii au ridicat mai multe documente și verifică în acest moment calculatoarele firmei” - Vlad Ungar, reporter Digi24 Timișoara.
Cercetările oamenilor legii vin după ce mai mulți soferi au depus plângeri pentru că ar fi fost șantajați ori mașinile lor avariate de angajații firmei de ridicari, atunci când erau urcate pe platformă. În plus, pentru transportarea vehiculelor ridicate la punctul de lucru al firmei se cerea o taxa de 25 lei lei pentru fiecare minut. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.
„Având ca obiect săvârșirea de către aceștia în periaoda anului 2015, începutul anului 2016 a 16 indracțiuni concurente de șantaj pentru ca persoanele vătămate să dea diferite sume de bani constând în taxe pentru deblocarea roților autovehiculelor”, precizează Gordana Bogosov, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.
Răzvan Nedelcu, patronal Ingerilor galbeni era cercetat din 30 noiembrie sub control judiciar pentru vatamare corporala si tulburarea linistii si ordinii publice, după ce a intrat pur şi simplu cu maşina într-un grup de oameni. Persoanele se strânseseră în parcarea privată a acestuia în semn de protest faţă de modul în care societatea pe care o conduce îşi desfăşoară activitatea de ridicare a maşinilor. Totul, după protestul demarat de un bărbat, care a stat peste 12 ore în propriul autoturism, ridicat pe o platformă. Acum, Razvan Nedelcu, dar și soția sa si incă 3 angajati, sunt audiați si pentru santaj. Dau explicații în fața polițiștilor de la Secția 4 din Timișoara.