Obiectiv îndeplinit, bani aproape pe jumătate. La spitalul din Hunedoara se fac 2.000 de internări de zi, banii ajung pentru doar 700

Data publicării:
spital

Conducerea Spitalului ”Alexandru Simionescu” din Hunedoara reclamă sumele mici primite de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru internările de zi. 2.000 de astfel de servicii medicale sunt prestate lunar la spitalul din Hunedoara.

”Spre surprinderea noastră am constat că suma alocată anul acesta pentru spitalizarea de zi este mai mică, cam cu 4 miliarde lunar decât cea alocată până în luna martie, atunci când am încheiat contractul aferent anului 2014. Suma alocată acum ne acoperă doar serviciile rezolvate la urgenţe”, afirmă Nicuşor Ștefan, managerul Spitalului Municipal Hunedoara.

Medicii spun şi ei că internările de zi au fost solicitate de minister. Deşi ele şi-au dovedit utilitatea, banii primiţi în schimb de la casă sunt insuficienţi.

”Nu este normal, este dimpotrivă anormal să efectuezi nişte cerinţe solicitate de minister şi de casa de sănătate, iar în momentul în care trebuie să fii plătit, banii refuză să îşi fie daţi. Nu este normal”, spune Mirela Hălucă, asistent şef neurologie.

”Nu văd de ce ar fi o problemă la momentul respectiv această plată, pentru că sunt nişte servicii medicale care s-au făcut, care există, şi cred că este normal să primim banii pentru care am muncit”, adaugă Mioara Pavel, medic şef interne.

Potrivit unui ordin de ministru din anul 2015, care stabileşte indicatorii de performanţă, spitalul din Hunedoara este pe primul loc la nivel naţional între spitalele municipale. Neurochirurgia este singura secţie care nu există la în această unitate sanitară.

Mulţi dintre pacienţii spitalului sunt din alte oraşe. Chiar şi cei din Deva preferă să se interneze la Hunedoara. Şi ei cred că unitatea medicală ar trebui să primească mai mulţi bani de la buget.

”Este anormal pentru serviciile pe care le-am primit în spital”, - Adică spitalul ar trebui să primească bani pentru serviciile pe care le-a prestat? ”Da, serviciile sunt foarte bune, condiţiile sunt foarte bune, am primit tot ce am cerut”, ne-a precizat Claudia Dănăilă, pacientă.

”Serviciile sunt de înaltă calitate, personalul, după părerea mea, este mult mai bine pregătit, plus, cum să zic eu, confortul care există aici. Cu cine am vorbit toţi au spus că Hunedoara este la standarde mai înalte faţă de alte spitale”, afirmă Ștefan Budai, pacient.

Spitalul din Hunedoara are 612 paturi, dintre care sunt finanţate doar 485. Ca şi alte unităţi medicale, şi această unitate se confruntă cu deficit de personal. Pentru a funcţiona la capacitate maximă, managerul spune că ar mai avea nevoie de alţi 200 de angajaţi.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariş
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri