Procurorii anticorupție susțin că Bojin și Mihoc ar fi determinat funcţionari de decizie din cadrul unor instituţii publice, societăţi de stat sau primării să îşi exercite defectuos atribuţiile de serviciu. Au fost atribuite astfel, prin fraudarea procedurilor de achiziţie publică, contracte pentru furnizarea de produse la prețuri supraevaluate sau care nu erau necesare.
DNA precizează că, în cazul Administraţiei Bazinale a Apelor Banat, a fost vorba despre trei contracte, iar la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, de patru. Omul de afaceri George Didilă, care controlează acele firme, a pomenit în discuțiile cu primari sau directori ai unor instituţii timişene că are relații apropiate cu cei doi reprezentanți ai CJT pentru a-i determina să încheie contracte păguboase. În unele cazuri, Bojin și Mihoc i-ar fi determinat ei înșiși pe funcționari să încalce legea.
George Didilă a acționat la fel cu șefii depourilor SNCFR Călători, profitând de relația cu unul din directorii societății feroviare. Ca să creeze aparența legalității în achiziţiile publice, Didilă transmitea trei oferte de la societăţi distincte, de pe adrese de e-mail diferite. Prejudiciul total creat depășește 750.000 de lei.