Loredana Bobiş a absolvit Facultatea de Management, însă îşi doreşte o carieră în IT. A aflat de iniţiativa asociaţiei şi n-a mai stat pe gânduri. S-a înscris la cursuri şi speră că din toamnă va fi angajata cu acte în regulă. ”Părerea mea este că, dacă urmezi Facultatea de IT, îţi găseşti job. Dacă nu... greu! Şi de aceea vreau să urmez cursul acesta, cred că este o oportunitate foarte bună”, afirmă ea.
La Şcoala Informală de IT, cursanţii studiază între trei şi cinci luni, iar mai apoi sunt selectaţi şi angajaţi de companiile partenere în proiect. ”Este necesară o astfel de iniţiativă ca şi cea a Şcolii Informale de IT, pentru că poate ajuta oraşul să crească ca şi centru de business în software”, precizează Mihaela Miculescu, reprezentantul unei companii de IT.
”Este o cerere foarte mare de specialişti în IT, dacă până cum doi-trei ani era o discrepanţă calitativă, acum este şi o problemă mare cantitativă. Deci efectiv mai trebuie să număr de specialişti să fie făcut cumva”, adaugă Mihai Tătăran, site manager al Şcolii Informale de IT.
Cursurile se adresează tuturor celor îşi doresc o carieră în IT, însă nu au cunoştinţele necesare pentru a se angaja. În acest mod se crează şi o concurenţă între absolvenţii acestei şcoli şi cei de facultăţi specifice, care vin la interviu cu temele gata făcute.
”Una dintre problemele pe care le are IT-ul tradiţional, adică absolvenţii de facultăţi tradiţionale este că tind să fie un pic prea mofturoşi, şi vor salarii mari şi vor condiţii de muncă de toate felurile şi ne-am gândit să le facem un pic de concurenţă prietenească, să le aducem de la Matematică, de la Arhitectură, de la alte ştiinţe exacte, să le facă un pic de concurenţă”, ne-a declarat Sebastian Văduva, preşedintele Asociaţiei Şcoala Informală de IT.
Cursul costă aproximativ 700 de euro.
Detaliem subiectul cu invitatul ştirilor Digi24 Timişoara, Mihai Tătăran - site manager Şcoala Informală de IT Timişoara
Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche