Cauza incendiului din Complexul Studenţesc: neglijenţa! Focul a pornit din cauza depozitării ambalajelor lângă jar şi cărbuni

Data publicării:
incendiu-1

Pompierii şi criminaliştii s-au întors încă de a doua zi, la locul producerii incendiului. După ce au pus cap la cap toate indiciile, au ajuns la concluzia că focul a pornit de la o anexă a unui fast-food, situată în spatele restaurantului distrus.

”S-a stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind depozitarea de jar sau cenuşă lângă materiale combustibile. Incendiul s-a propagat rapid din cauza structurii de lemn a clădirii şi a polistirenului. A ars în total o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi”, precizează Bogdan Mutu, reprezentantul ISU „Banat".

Angajaţii fast-food-ului depozitau cărbunele încins şi cenuşa, rezultate de la cuptorul în care se preparau grătarele, lângă mai multe ambalaje din plastic şi carton. Unitatea de alimentaţie de la care a pornit vâlvătaia nu avea avizul pompierilor pentru a funcţiona. Asta pentru că nici legislaţia nu o obliga, pentru că funcţionează pe o suprafaţă mai mică de 50 de metri pătraţi.

După acest incident, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, trage un semnal de alarmă: „Sunt bucuros că incendiul nu a produs victime omenești. Însă, data viitoare se poate să nu mai aveam asemenea noroc. Spun... data viitoare... pentru că asemenea incidente se pot petrece în orice moment în Complexul Studențesc dacă este să ne îndreptăm atenția asupra haosului urbanistic instituit în zonă. Tarabe, tonete, barăci și corturi care cu greu le poți numi spații de alimentație publică, tronează la fiecare colț de alee și, în unele cazuri, chiar în mijlocul acestora".

Flăcările au topit şi balcoanele căminului din apropierea restaurantului cuprins de vâlvătaie. După acest incident, nici studenţii nu stau liniştiţi. Distanţa dintre restaurant şi cămin este foarte mică: ” Ar trebui să păstreze o anumită distanţă, pentru că pe lângă Roy, nu ştiu ce cămin era, şi era foarte puţină distanţă între ele”, - Ţi-ar fi frică dacă ai locui în apropierea unor astfel de restaurante? ”Sincer, da. Am norocul că locuiesc într-o zonă unde sunt numai cămine, nu sunt fast-food-uri, restaurante”, ”Accidente se întâmplă în fiecare zi, acum nu poţi să prevezi dinainte”, ”Mi se pare destul de riscant”, - Ce-ar trebui să se facă? ”Nu ştiu, să se mute în altă parte”, - V-ar fi frică dacă aţi locui aici? ”Da, mi-ar fi”.

Universitățile care dețin spații de cazare în Complexul Studențesc au drept de administrare doar asupra unui singur metru distanță de la pereții căminului.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul exotic de coșmar pe care românii îl cresc în casă. Copiilor le e frică să pună mâna pe...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani