Unul câte unul, chioşcurile proprii ale Regiei Autonome de Transport Timişoara vor fi închiriate. Şi, în timp ce oficialii RATT sunt încântaţi de idee, nu toţi timişorenii văd cu ochi buni langoşii, de exemplu, alături de biletele de călătorie.
Iată câteva păreri: "Faptul că se vând aici langoşi unde e plin de şobolani şi de mizeie nu mi se pare corect. Şi cu abonamentele iar, e o zonă cu mulţi bătrâni. Era foarte bine când aici se puteau face abonamente. Mi se pare... ", "Nu mi se pare tocmai ok. Adică biletele sunt bilete, iar mâncarea, băuturi, ţigări şi restul sunt produse alimentare, nu bilete cu care se circulă pe mijloacele de transport în comun", "Da, e bine pentru că mi se întâmplă, mi s-a întâmplat, nu numai mie, ci şi... aşa..., ai plecat târziu, n-ai avut bilet, să mergi, să urci fără bilet nu e chiar aşa şi să pleci pe jos noaptea implică nişte riscuri şi, fiind deschis, e ok".
În Timişoara, îşi aşteaptă chriaşii 19 foste dispecerate şi chioşcuri unde se vindeau bilete.
„Preţul este de 55 de lei pe metru pătrat, fără TVA. Pentru închirierea spaţiilor pe care le avem, ca să se vândă şi bilete, dar şi alte produse, în funcţie de specificul fiecărui agent comercial", Silvia Oprea, şeful Compartimentului de Relaţii Publice al RATT.
Iar patru spaţii au fost deja închiriate. Din ideea lor, reprezentanţii RATT se aşteaptă să strângă câteva mii de euro pe lună la bugetul instituţiei. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru modernizarea şi întreţinerea mijloacelor de transport în comun.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Şoşdean
editor web: Răzvan Bulacu