E nevoie de multă trudă, inspiraţie şi îndemânare în mânuirea flexului, a maşinii de şlefuit şi a daltei. Artiștii lucrează deja de două săptămâni la cele cinci blocuri de piatră, iar operele încep să prindă contur.
Sculptorul Bogdan Rața susține, într-o declarație pentru Digi24 Timișoara, că andezitul "e un material foarte interesant, foarte dur, e puțin neobișnuit pentru simpozioanele de sculptură și, mai ales, pentru simpozioanele care lucrează cu piatră sau materiale dure. Asta implică o muncă în plus dar rezultatele sunt pe măsură, să zic așa, pentru că te obligă la o disciplină mult mai mare decât alte materiale.
Printre cei care modelează în piatră se află și Yoshin Ogata, un renumit sculptor japonez. Îşi etalează talentul, prin creaţiile sale, pentru a doua oară în România, în cadrul unor astfel de ateliere de sculptură. Vezi ce elemente naturale sunt simbolizate în sculpturile lui!
Gazda creaţiilor în piatră de anul acesta, începând cu 21 iunie, este Muzeului Satului Bănăţean. Claudiu Ilaș, directorul acestui așezământ de cultură, face o invitație timișorenilor și celor ce vizitează acest oraș!
Nu este pentru prima oară când publicul timișorean intră în contact cu această formă de artă. După Gărâna în 2010, anul trecut, sculptori din Ungaria, Serbia, Turcia şi Statele Unite ale Americii au participat la atelierul din Piața 700.