În Bihor, PNL a obţinut în urma alegerilor locale din 2012, 36 de primării, în timp ce Partidul Social Democrat a obţinut şefia a 15 administraţii locale. În cazul în care USL se destramă ar avea de suferit atât alegătorii, cât şi partidul care iese de la guvernare.
Marius Tătar - politolog
„Cu cât sunt mai mulţi la putere, cu atât partea care îi revine fiecărui partid este mai mică. Este evident că partea care ar câştiga este PSD, pentru că are funcţia de prim-ministru şi în jurul acestei funcţii s-ar putea crea o nouă majoritatea parlamentară şi guvernamentală".
În multe organizaţii locale, alianţa se clatină deja, iar problemele ţin mai mult de orgoliile politice, susţin liderii.
Ioan Mang - preşedintele PSD Bihor
„Sunt probleme în diverse comune din ţară sau punctual în anumite localităţi, dar acestea au fost şi înainte şi acestea vor dăinui. E foarte greu să stingem conflicte locale".
Cornel Popa - președinte PNL Bihor
„Problema care se pune la această oră este ca la alegerile europarlamentare... să fie aceste alegeri separate".
Analiştii politici dau ca sigură dizolvarea USL, însă rămâne de văzut când va avea loc aceasta. Momentul critic ar putea aparea după revizuirea constituției si finalizarea procesului de regionalizare, pentru care Guvernul are nevoie de o majoritate parlamentară.