Toate cele 22 de proiecte de pe ordinea de zi au primit voturi suficiente, pentru că alianţa USL a funcţionat ca şi înainte. Nici măcar proiectul privind exproprierea tronsonului doi pentru construirea drumului rapid nu a mai întâmpinat probleme. Aleşii USL s-au coalizat, iar opoziţia nu a mai putut face nimic.
"Am şi discutat de vreo două săptămâni cu colegii din PSD că, indiferent de ceea ce se întâmplă la nivel naţional, noi continuăm împreună să susţinem proiectele cu care am pornit, de fapt, în acest mandat", spune Mircea Mălan, vicepreşedintele PNL Oradea.
"Chiar dacă la nivel central USL nu mai există, vreau să vă spun că în tot ce a însemnat colaborarea cu PNL din Oradea am găsit înţelegerea necesară", susține Ovidiu Mureşan, preşedintele PSD Oradea.
"Coaliţia USL care a fost votată de către cetăţeni rămâne în vigoare. Asta nu înseamnă că noi, în grupul consilierilor locali PSD, nu ne vom expune în continuare punctele noastre de vedere", explică Ioan Bonchiş, consilier local PSD.
"Nu cred că structura alianţei este importantă sau nu, cred că vor fi votate materialele cu bună credinţă de către toţi colegii", este de părere Dan Octavian, consilier local PNL.
Din cei 27 de consilieri ai Oradei, 18 reprezintă formaţiunile din cadrul USL. Pentru prima dată în ultimii 20 de ani, UDMR a trecut în opoziţie la nivel local, după victoria Uniunii Social Liberale la ultimele alegeri.
reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş