Se fac ultimele pregătiri pentru petrecerea din această seară. Bucătarii din restaurante și hoteluri au avut o perioadă plină, în care au pus la punct meniul pentru petrecerea de Anul Nou. De la preparate tradiționale până la cele din bucătăria modernă, petrecăreții vor avea parte de mese îmbelșugate de Revelion.
La un hotel de cinci stele din stațiunea Băile Felix, turiștilor le-a fost oferit un preambul la petrecerea de Anul Nou. Duminică seara au fost invitați la o cină tradițională cu mâncare bihoreană.
„Constă din platouri cu tobă, cârnat afumat, caș de oaie dulce, jumări, aici avem slănină cu boia; o să trecem pe urmă la sărmăluțe, saramură de crap, jambon, caltabos - va fi pe toate gusturile", a spus Dan Găvruță, bucătar.
„Vom avea aproximativ 400 de persoane, de aceea e foarte mare forfotă în bucătări. Vom avea soliști de folclor și, desigur, datinile specifice Anului Nou”, a detaliat Diana Antonescu, specialist marketing.
Pentru cea mai așteptată petrecere a anului, bucătarii au început pregătirile cu două zile înainte. Pe lângă produse tradiționale, meniul cuprinde și preparate din bucătaria modernă.
„Deja am început, o parte din personal lucrează pentru noaptea de Revelion și suntem în grafic. O să facem pieptul de rață cu portocale, o să facem piept de curcan cu varză roșie cu mozzarella", a explicat bucătarul.
„Pentru seara de Revelion am gândit un meniu rafinat, care este deja în pregătire și vom avea invitați trupe consacrate din București și să nu uităm grandiosul foc de artificii", a completat Diana Antonescu.
Pentru perioada de Anul Nou, pachetele la un hotel de cinci stele din Băile Felix au fost vândute încă din luna august. Prețul unui pachet de cinci nopți într-o cameră dublă a fost 6800 de lei, iar pentru o săptămână clienții au plătit chiar și 8400 de lei.
Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi