Primii care au sosit la sediul DNA Oradea au fost primarii comunelor Valea Vinului, Homoroade şi Criscior. Edilii au fost miraţi când s-au întâlnit.
"- A! Domnu' primar!
- Servus, domnu' primar!
- Şi tu eşti aici, mă?
- Da!
- Ne întâlnim toţi odată aici?
- Da cum.
- Deja-s aşteptat?
- No, bine!"
Au stat o oră în faţa procurorilor anticorupţie, curioşi dacă au fost ameninţaţi de Mircea Govor că nu vor mai primi bani pentru proiecte. Primarii au declarat că au avut parte doar de discuţii mai aprinse, normale într-o campanie electorală.
„Am spus că nu mă simt ameninţat. Sunt primar din 2008, oricum banii vin direcţionaţi: care să-i primesc, îi primesc, care nu-i primesc, nu-i primesc", a susţinut Radu Cristea, primarul comunei Valea Vinului.
"Eu nu m-am simţit ameninţat. Într-adevăr, a mai zis că dacă nu avem rezultate şi nu o să fim la guvernare nu o să fie mulţi directori susţinuţi", a precizat Simion Ardelean, primarul comunei Homoroade.
Şi protopopul Sătmarului Ioan Socolan a fost citat la DNA, dar a refuzat să discute cu jurnaliştii.
Ultimul audiat ca martor în cazul preşedintelui PSD Satu Mare a fost Ioan Viman, şeful Casei Corpului Didactic Satu Mare, şi el membru al formaţiunii social-democrate.
"Nu am nimic de declarat. Am declarat acolo ce era de declarat. Şi nu am nimic pentru presă", s-a limitat să spună Ioan Viman, şeful Casei Corpului Didactic Satu Mare, în faţa jurnaliştilor.
Până acum procurorii DNA Oradea au audiat ca martori 17 persoane. Este vorba despre directori de servicii deconcentrate sau şefi de instituţii publice din Satu Mare care au participat la sedinţa prezidată de Mircea Govor.
Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş