Oricât de simplă ar părea rețeta, rezultatul este un adevărat răsfăț culinar, motiv pentru care apare deseori și în meniurile hotelurilor din stațiunea Băile Felix.
Adrian Daniel Drimbău, bucătarul unui hotel de patru stele din Băile Felix: "Toroşul conține următoarele: varză murată, carne de porc, condimente, sare, piper, bulion, cimbru."
Secretul toroșului constă în folosirea cărnii proaspete de porc și varza murată de calitate bună, care se taie mărunt. Carnea se taie cubulețe și se prăjește separat de varză.
După 30-40 de minute, timp în care varza se călește, se adaugă carnea prăjită și totul se condimentează bine, după gust, cu sare, piper, cimbru şi puțin de bulion.
În Băile Felix, turiştii apreciază bucatele simple, dar gustoase, pe care le oferă Ardealul.
"La noi, în Moldova, nu se mănâncă toroș. E pentru prima dată când mâncăm toroș. E super."
Prepararea toroșului este o metodă perfectă pentru a folosi varza murată din cămară și carnea care provine de la tăierea porcului din perioada Sărbătorilor.
reporter: Orsolya Nagy operator: Constantin Gheorghiță