Simulări impotriva dezastrului de la bac

Data publicării:
simulare-46574

Ministerul Educaţiei a renunțat să mai organizeze în acest an simulările pentru examenele naţionale şi pentru bacalaureat. Sarcina le revine inspectoratelor şcolare judeţene care sunt obligate să facp acest lucru până la începutul lunii aprilie. "În acest an fiecare inspectorat şcolar din România stabileşte propria metodologie pentru examenele naţionale şi pentru bacalaureat în ceea ce priveşte simulările. Vor fi subiecte unice pentru tot judeţul. " declara Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor.

În Bihor, simulările oficiale vor avea loc în ultima săptămână din martie atât pentru elevii claselor a VIII-a cât şi pentru absolvenţii de liceu. "Există o problemă pentru copiii olimpici care merg la olimpiadele naţionale şi care sunt între 1-5 aprilie. Cei care participă vor fi puţin încurcaţi pentru că în săptămâna respectivă nu se pot pregăti pentru olimpiadă foarte mult." spune Marinela Filip, profesoară.

Elevii nu scapă, însă, numai cu o simulare. La rândul lor, şcolile organizează o serie întreagă de testări. "După această simulare noi vom face una doar pe şcoală pentru a vedea stadiul înainte de marea încercare." sustine Ruben Filimon, directorul Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" din Oradea. "Ne ajută în primul rând să ştiu nivelul la care suntem, să putem să facem o bază cât mai bună deşi suntem în ultimele patru luni până la bac." declara o eleva.

"Mai facem o simulare înainte de cea oficială, să nu ne facem de râs la cea oficială şi după încă două sau trei. Rezultatele vor fi prelucrate statistic, puse pe perete şi prezentate părinţilor, să vadă la ce nivel sunt copiii lor." spune Lucian Vinţere, profesor.

Simulările vor putea fi considerate de profesori drept teze, iar chiulul poate atrage scăderea notei la purtare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri