Procurorii din cadrul structurii centrale a DNA l-au audiat pe doctorul Gabriel Mihalache şi i-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Anchetatorii susţin că există indică că şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor ar fi săvârșit infracțiunea de "efectuare a unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, solicitată în condiţiile legii".
".... Şefului Serviciului de Medicină Legală Bihor, dr. Gabriel Mihalache, i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, în cauză existând date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta ar fi săvârșit infracțiunea de "efectuare a unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, solicitată în condiţiile legii", faptă prevăzută de art. 156 din Legea 95/2006 republicată", se arată în răspunsul DNA la solicitarea Digi24 Oradea.
"În luna aprilie, într-adevăr, am avut doi tineri, amândoi au fost în situaţii de cazuri medico legale. Unul dintre ei a fost un tânăr agent de pază declarat după două zile în stare de moarte cerebrală", îşi amintea acum o lună dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant Bihor.
Medicul Gabriel Mihalache susţine că respectat toate procedurile legale: "Nu a avut nicio influenţă prelevarea de organe, pe concluziile medico-legale. Mai mult, ca urmare a raportului făcut de mine unde, în concluzie am răspuns explicit la întrebarea pusă de procurorul criminalist, dacă s-a influenţat ? Am spus că nu!"
Mihalache susţine că procurorii DNA au încercat să-l determine să confirme că fostul prim-procuror al Parchetului Bihor, procurorul Vasile Popa, a făcut presiuni asupra lui.
"Nu m-a determinat. El m-a sunat. M-au sunat şi mulţi alţii, în aceeaşi zi şi înaintea lui."
Prim procurorul bihorean Vasile Popa se află în arest de aproape o lună. M?sura a fost luată Într-un dosar instrumentat de DNA, în care îi sunt imputate infracţiuni de corupţie.
Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş