"Eu primesc aceste informări zilnic şi de aceea sunt mai mult decât revoltat să văd că folosim ambulanţe, combustibil, timp şi personal pentru a face pe taxiul pentru anumiţi... eu nu le pot spune persoane", a declarat Claudiu Pop, prefectul de Bihor.
Prefectul Claudiu Pop s-a arătat indignat de faptul că mulţi dintre cei care solicită ajutorul ambulanţelor o fac fără să aibă un motiv real. Situaţia a fost confirmată de directorul Ambulanţei Bihor, Gheorghe Pintea: "Mai nou s-au învăţat ca la 112 să spună că îi doare în partea inimii şi atunci cei de la Dispecerat, medicii şi asistenţii nu pot refuza. Sse trimite ambulanţa, indiferent de ce tip, şi îi aduce. Şi când ajung la intrarea în oraş zic: lăsaţi-ne că noi avem treabă în Oradea, nu mă mai doare nimic."
Managerul Ambulanţei a precizat că medicii şi asistenţii sunt chemaţi şi la intervenţii minore, pentru care o vizită la medicul de familie ar fi de ajuns.
"Sunt cel puţin 2-3 apeluri - abonaţi noapte de noapte. Nu poţi să te duci la aceeaşi oameni noapte de noapte, pentru că solicită să le faci o injecţie", a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.
Serviciul de Ambulanţă Bihor are 405 angajaţi din care 40 de medici, 130 de asistenţi medicali şi 176 de ambulanţieri şi brancardieri. Aceştia au avut de face în primele şase luni ale anului cu 52 de mii de cazuri, din care circa 40 de mii au fost urgenţe medicale.
Reporter: Anca Deac Operator: Constantin Gheorghiţă