La fiecare ploaie serioasă, apa pătrunde prin acoperişul şubrezit şi se prelinge pe pereţii cabinetelor. Şi de parcă nu ar fi de ajuns, medicii şi asistentele lucrează cu aparatură veche de zeci de ani.
"Nu avem aparatură în policlinică, în ambulatoriul de specialitate, foarte puţină aparatură, greu ne descurcăm şi aducem pacienţii din ambulatoriu în secţiile unde există ecograf", a declarat dr. Aurica Boitor, managerul Spitalului din Beiuş.
"Mai apar şi alte probleme care sunt probleme structurale, crăpături în pereţi deoarece clădirea este din secolul al XIX-lea", a spus Zoltan Kovacs, referentul Primăriei din Beiuş.
Peste un an şi jumătate însă, totul se va schimba. Clădirea va fi refăcută în totalitate şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie cu ajutorul celor 800 de mii de euro din fonduri europene, iar lucrările vor începe în vară.
"Între Oradea şi Deva este singurul spital la această oră care deserveşte o populaţie de aproape o sută de mii de oameni şi din acest punct de vedere, chiar în aceste zile am depus proiectul pentru terapia intensivă, interne şi încercâm extinderea spitalului cu spaţii într-o singură locaţie", a declarat Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş.
Singura problemă a spitalului rămâne plata unor daune morale câtre familia unei femei care a murit la naştere din cauza a doi medici. Unitatea sanitară a fost la un pas să se închidă pentru că a rămas cu conturile blocate, dar a câştigat în instanţă anularea acestei hotărâri.
"Din păcate, există posibilitatea să fie conturile blocate deoarece înţelegerea a fost pe o perioadă delimitată şi nu am ajuns la o înţelegere, una am vorbit la înţelegere când ne-am întâlnit şi altceva ni s-a trimis în scris", a spus dr. Aurica Boitor, managerul Spitalului din Beiuş.
Până acum spitalul din Beiuş a plătit 145 de mii de lei familiei victimei, iar cea mai mare parte din sumă a fost împrumutată de la primăria din Beiuş.