La parada populară au fost invitate ansambluri din Satu Mare, Sălaj şi Cluj. Peste 300 de copii au defilat pe străzi şi au cântat cântece tradiţionale. Cele mai mândre de costumele lor au fost fetele, care au îmbrăcat ii vechi chiar şi de un secol.
"Ia, poalele şi zadiile alături de traistă sunt moştenite de la bunica mea din Târgu Lăpuş. Poalele şi zadiile au peste 70 de ani, iar ia are peste o sută", mărturiseşte Ana Maria Stanciu, elevă.
"Avem acest clop, este o pălărie care are turnul mai înalt, prin asta se deosebeşte, avem pantalonii mai strâmţi care se bagă în cizme, cizme de piele", explică Radu Hotă.
"Au pornit acest festival din dorinţa de a da o şansă de a urca pe scenă acasă la ei acestor copii. Cele trei ansambluri ale noastre au obţinut numeroase premii în ţară la festivaluri, la concursuri", susţine Claudia Crăciun, directoarea Palatului Copiilor din Baia Mare.
În cadrul festivalului a fost organizat şi un târg al meşterilor populari, unde au fost expuse măşti, sculpturi şi picturi.
Redactor: Florina Fofiu Operator: Kristian Kosa Editor web: Adrian Laboş