Clădirea renovată din temelii va adăposti 40 de copii în grupele de creşă şi 80 de grădiniţă. Sălile au fost dotate cu plasme, fiecare etaj are bucătărie proprie, iar băile sunt dotate cu vane şi căzi de duş. Transformarea imobilului este motiv de mândrie pentru conducerea grădiniţei.
Georgeta Bara, directoarea Grădiniţei 47 din Oradea: "Putem concura la ceea ce este aici cu orice grădiniţă privată sau de stat din oraş."
Arina Moş, directorul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea: "Copilaşii noştri vor beneficia de o locaţie nouă construită la standarde europene, mobilierul este nou, absolut tot ce înseamnă creşa numărul unu din Oradea se va muta într-o locaţie la standarde europene."
Din banii europeni, edilii au făcut două investiţii în centrul de îngrijire.
"În primul rând investiţiile hard acele ce ţin de construcţii inclusiv mărirea capacităţii prin mansardare, astfel că în loc de 40 de locuri la grădiniţă şi creşă, vom avea 120 într-un final, şi la nivel soft sunt acele investiţii legate de dotări", spune Dumitru Sim, de la Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea.
Cu aşa dotări, părinţii recunosc că nu mai sunt tentaţi de creşele şi grădiniţele private.
Centrul de îngrijiri din Oradea este primul din oraş modernizat cu fonduri europene. Lucrările au durat aproape un an, iar în urma extinderii clădirii 19 persoane vor fi angajate pe post de îngrijitoare şi educatoare.
reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboș