Oportunităţi de studii în SUA pentru elevii orădeni

Data publicării:
studii SUA

Tot mai mulţi români studiază în Statele Unite. Chiar dacă un an de studiu peste Ocean înseamnă cheltuieli de până la 45 de mii de dolari, cei mai mulţi le fac faţă datorită burselor acordate de universităţile amercane. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a primi acest ajutor şi cum pot să ajungă în America - au fost întrebări la care tinerii orădeni au aflat astăzi răspunsul de la un specialist al comisiei Fullbright România.

Liceenii orădeni sunt încântaţi de ideea de a studia în Statele Unite ale Americii. Sistemul de învăţământ îi atrage mai mult decât cel românesc.

"Sistemul educaţional e un pic mai bine structurat şi posibilităţile care ar apărea după universitate ar fi mai numeroase, dar iau în considerare şi varianta de a studia în străinătate şi a reveni în ţară."

"Mi-ar plăcea foarte mult să practic meseria în altă ţară, nu contează dacă America neapărat, dar, bineînţeles, SUA este domeniul şi ţara tuturor posibilităţilor."

"Poate o să găsesc o facultate care mi-ar fi pe plac, mai ales din domeniul de psihologie, cum aş vrea eu, poate criminalistică."

Pentru cei care doresc să studieze în America, dar nu au posibilităţi financiare, asociaţia Fullbright oferă burse la universităţile din Statele Unire. Un an de studiu peste Ocean costă, în medie, 33 de mii de dolari, la care se adaugă şi costurile de trai.

"Sunt burse disponibile în universităţile americane pentru elevii români ambiţioşi, care muncesc mult, au rezultate bune şi se străduiesc. Faptul că vor intra în contact cu studenţi din toată lumea, îşi vor face o reţea de contacte pe care se pot baza după ce vor termina cei patru ani de facultate", spune Ruxandra Rădulescu, consilier educaţional Fullbright.

Damaris Bangean este o tânără din California, cu origini româneşti, care a venit în Oradea să predea engleză şi să îi motiveze pe elevii şi studenţii români să aplice pentru studii în America.

"Un lucru bun în legătură cu sistemul de aplicaţii la universităţile din Statele Unite este că paşii care trebuie urmaţi sunt foarte clari. Aşadar, dacă viitori studenţi sunt bine informaţi din timp despre ce trebuie să facă, vor putea, cu siguranţă, să urmeze aceşti paşi şi să aplice pentru studii."

Anual, peste 1800 de străini beneficiază de astfel de burse pentru a studia pe continentul american. În prezent, în Statele Unite ale Americii învaţă aproximativ 500 de studenţi români.

Reporter: Bianca Firezar
Operator Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ceva ascuns în centrul Pământului ar putea schimba durata zilelor. Descoperirea care pune...
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...