Loredana va deveni mamă în curând şi îşi doreşte să aibă parte de cele mai bune condiţii în care să-şi aducă pruncul pe lume. Fiind şi medic de familie, ştie cât de importantă este îngrijirea de specialitate pe care o primeşte o femeie însărcinată. A ales să nu plece în Ungaria, ci să rămână să nască la maternitatea din Oradea, unde spune că găseşte ceea ce caută.
„M-au convins medicii şi asistentele de aici să rămân la o maternitate de stat și să nu aleg o maternitate din sistemul privat. Condiţiile ee pot compara cu cele din străinătate. Totul este nou, personalul este deosebit", spune Loredana Șimon.
Aceasta este părerea multor femei, care au ales să fie îngrijite la maternitatea în care lucrările de modernizare s-au terminat recent. În saloanele făcute după norme europene pot sta două mame, care au la dispoziţie aer condiționat, sistem de oxigen și aer comprimat, grup sanitar propriu, televizor şi acces la internet. În plus, asistentele pot fi solicitate prin apăsarea unui întrerupător de la patul pacientei, care duce la aprinderea unei lumini în salon sau la emiterea unui mesaj de atenţionare pe un computer.
„Să stea într-un salon două doamne, nu 4, 6 sau 10, este foarte important pentru odihna pacientelor", consideră conf. dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.
Maternitatea din Oradea a fost modernizată printr-un proiect pe bani europeni. „Sunt foarte mulțumit că cel puțin trei subsecții au fost terminate. S-a terminat termoizolarea clădirii noi, ceea ce va duce la economii, în iarna care vine", consideră managerul Spitalului Judeţean Oradea, doctorul Gheorghe Carp.
Singurul care nu a fost modernizat este subsolul clădirii secției de obstetrică și ginecologie. Conducerea spitalului îşi pune speranţele într-o rectificare bugetară, care să permită finalizarea lucrărilor până în ianuarie 2014.