La simularea Evaluării Naționale de anul trecut, doar o treime dintre participanții din Bihor au obținut note de trecere la matematică. Pentru a nu repeta experiența, la liceul "Onisifor Ghibu" din Oradea se fac meditații gratuite până și în vacanțe.
"Consider că este mai ușor să te pregătești pentru că în cursul săptămânii foarte presat de lecții, de celelalte materii și în vacanță ești mai lejer", spune un elev.
"Nu pot să spun că mi-e mai frică, dar sigur că sunt diferite emoțiile la matematică", completează altul.
"O parte dintre ei se pornesc greu cu pregătirea pentru examenul de evaluare; am hotărât ca și în această vacanță, de fapt și în vacanța de iarnă un pic am pornit pregătirea pentru examenul de evaluare", explică Mihai Vesa, profesor de matematică la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea.
La meditații participă nu doar elevii de clasa a VIII-a. Liceenii recunosc că au și ei nevoie de ajutor când vine vorba de materia "problemă".
"Subiectul la matematică e uneori mai dificil, dar cred că ne vom descurca cu toții."
"Poți să înveți mai multe, adică dacă nu știu un exercițiu vii și întrebi și îți explică exercițiu."
Față de simulări, rezultatele la examenele naționale propriu-zise au fost mai bune anul trecut în Bihor.
"La Evaluarea Națională, proba matematică, procentul de promovabilitate a fost de 74%. În ceea ce privește examenul național de bacalaureat, proba scrisă la matematică, procentajul a fost de 82%", a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.
Simularea Evaluării Naționale încep în 22 februarie, iar cele ale examenului de Bacalaureat în 7 martie.
Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi