foto: pagina de Facebook a corului Filarmonicii din Oradea
Fiecare moment din cadrul turneului a fost trăit cu intensitate de către cei 38 de muzicieni. Deşi au avut mari emoții, fiecare reprezentație a fost tratată de coriștii din Oradea cu profesionalism.
"Totul a fost la superlativ. Absolut tot, de la experiența pe scenă, orchestra, dirijorul. Toți cei care au fost în jurul nostru au fost minunați", spune Diana Secară, coristă.
Piese din coloana sonoră a unor filme celebre precum Caracatiţa, Cinema Paradiso sau Bunul, Răul şi Urâtul au fost interpretate sub bagheta celebrului compozitor Ennio Morricone. Orădenii au avut parte de momente emoționante oferite de italianul de 86 de ani, considerat unul dintre cele mai importante nume din industria cinematografică.
"Cel mai emoționant moment pentru noi, coriștii, a fost la Frankfurt, când la finalul soundcheck-ului maestrul Morricone ne-a mulțumit cu lacrimi în ochi fiecăruia în parte", îşi aminteşte soprana Ancuța Pop.
"Mă bucură faptul că acest turneu care s-a făcut împreună cu maestrul Morricone a reușit să aducă laude și recunoștință atât din partea organizatorilor, cât și din partea maestrului", a remarcat Todor Albert, directorul Filarmonicii de Stat din Oradea.
De ovații și laude au avut parte și din partea spectatorilor.
"Când am ieșit cu autocarele din parcare erau acolo și ne așteptau și ne făceau cu mâna. De fiecare dată când se spunea ceva frumos la adresa noastră se spune "românii" și asta ne-a făcut o bucurie nouă", a rememorat Ovidiu Niculaș, șeful corului Filarmonicii de Stat din Oradea.
Întorși acasă după turneul vieții lor, artiștii continuă repetițiile, în speranța că într-o bună zi vor avea din nou ocazia să împartă scena cu Ennio Morricone. Conducerea corului au început tratativele cu cei din staff-ul compozitorului pentru un concert în România.
Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş