Sute de persoane se îmbulzesc în birourile minuscule ale sediilor Agenţiei de plaţi şi intervenţii în agricultură din Bihor. Acestia vor să depună dosarul cu acte necesar încasării subvenţiilor pentru terenurile cultivate.
"Să se facă la primăriile din comună fiecare să se poată deplasa acolo să poată rezolva problema mai repede. Nu venim aici toţi oameni din toate părţile."
"De la 8 şi jumătate tot aşteptăm , văd că merge greu, lumea e aglomerată."
"Foarte greu este aglomerat 2-3 ore stăm la rând în picioare", se plang unii agricultori.
Florian Pavel, directorul APIA Bihor explica: "Spaţiul pentru primirea fermierilor nu e cel mai potrivit şi spaţiul pentru funţionarii care îşi desfăşoară activitatea, este redus ca dimensiune." Cristian Covaci, şeful centrului APIA Aleşd
afirma: "Spaţiul după cum vedeţi, lucrăm 11 colegi într-o incăpere fiecare are 2-3 fermieri pe lână el, nu ne auzim. Suntem foarte mulţi în spaţiu restrâns , nu avem aer, nu avem condiţii normale de muncă." Nu numai agricultorii au de suferit. Angajatii APIA spun că pe parcursul zilei în birouri zgomotul e infernal iar aerul devine irespirabil. Nu odată funcţionari sau agricultori au leşinat. Dorina Braig, funcţionar în cadrul APIA Aleşd se plange: "Deschidem geamurile aste două mici care le avem şi de la arhivă atât avem posibilitatea." Anamaria Vacarci, funcţionar în cadrul APIA Aleşd afirma: "Mai deschidem geamurile când e multă lume, aerul e greu respirabil. Sunt mulţi, noi 10 şi ei 10 la o masă. E aglomeraţie foarte mare. Pentru a decongestiona situaţia conducerea APIA a decis să preia documentele doar in ordinea invitaţiilor trimise pe care figurează ziua şi ora la care trebuie să fie prezent agricultorul. Florian Pavel, directorul APIA Bihor declara: "In fiecare zi vor fi luaţi cu prioritate cei care au invitaţie urmând ca ceilalţi care se prezintă in afara invitaţiei să fiei luaţi in limita disponibilităţii ca timp." In Bihor sunt aşteptaţi pentru a depune documentele aproape 40 de mii de agricultori.