Horia Onița, președintele Consiliului Național al Elevilor din România: "Suntem tineri și evident că vrem să ne distrăm și vrem să avem locuri în care putem să ne distrăm în mod sigur. Faptul că încă avem legi care nu se respectă, încă avem legi care nu au sancțiuni și nu au norme care să asigure respectarea acestora este un fapt indezirabil și demonstrează că aceste cazuri pot fi repetate tot din cauza corupției."
Zvonurile unui posibil protest la nivel național au ajuns și în Oradea.
"Am de gând să merg și eu, deoarece ni se pare o cauză cu un scop care ne-ar ajuta. Suntem toți tineri și nu a fost normal ceea ce ți s-a întâmplat."
"Considerăm că prin acest protest ne vom face auziți și sperăm că se vor lua anumite decizii care ne vor fi favorabile în viitor."
În memoria victimelor de la clubul Colectiv, mai multe inspectorate şcolare județene au decis amânarea balurilor bobocilor. În Maramureș, inspectorii școlari au propus marţi chiar anularea petrecerilor din această toamnă. Miercuri însă au revenit asupra deciziei. Astfel:
"Directorii unităților de învățământ vor elabora o procedură adecvată acestui scop, pe care o vor valida în consiliul de administrație al unității de învățământ și vor trimite un exemplar pe fax-ul IŞJ Maramureş. Această procedură va avea în vedere atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și resursa umană necesară pentru a evita orice risc", a declarat Camelia Bogdan, purtătorul de cuvânt al IŞJ Maramureș.
Directorii de școli sunt obligați să se asigure personal de existența autorizației de funcționare și a tuturor avizelor necesare pentru spațiile unde vor avea loc evenimentele. Asta în cazul în care vor decide că vor să meargă mai departe cu organizarea balurilor.
Reporter: Diana Grad
Operatori: Constantin Gheorghiță, Kristian Kosa