Din Maramureș, la Festivalul de Gastronomie din Paris

Data publicării:
gastronomie Paris

Patru mii de sarmale și zeci de kilograme de pâine de casă. Este zestrea cu care un tânăr de 27 de ani din Maramureș va merge la Festivalul internațional de gastronomie din Paris. George va reprezenta România la a doua ediție a evenimentului culinar, care reunește în acest weekend zeci de bucătari din mai bine 40 de țări. Fiecare va aduce în fața publicului preparate specifice țării de origine.

40 de țări din toată lumea își trimit reprezentanții la Festivalul Internațional de gastronomie de la Paris, ediția 2017. Printre ei se va afla și chef George Mihali.

"Din păcate, la prima ediție Romania nu a fost prezentă. Dacă eu nu făceam demersul privat, pot să îl numesc, nici la a doua ediție nu era România prezentă. Înseamnă și o mândrie în al doilea rând, însă și o responsabilitate foarte mare”, spune chef George Mihali.

Pentru ca scopul festivalului este de a promova bucataria specifica fiecarei țari participante, George a mizat pe gustul autentic de acasa.

„O să avem renumitele sarmale, niște cârnați de casă care sunt făcuți tradițional, fără E-uri.”

În plus, la standul României, vizitatorii vor putea degusta mai multe sortimente de pâine - de la pâinea de mălai și colacii împletiți până la pasca tradițională de Paște.

„Produsul cheie va fi painea, pâinea sub orice formă a ei fiind prezent unul dintre cei mai mari chefi patiseri-brutari din Franța, Eric Kayser, cu care am să fac chiar niște demonstrații înaintea festivalului”, a explicat chef George.

Pasiunea maramureşeanului pentru bucatarie s-a nascut în urma cu aproape 10 ani. Mai întâi a muncit într-un restaurant cu specific italian în Irlanda, iar de 9 ani gatește în bucatariile restaurantelor din Franța.

„Bucătăria pentru mine înseamnă totul. După soția mea, este totul. Este pasiunea mea, aș petrece zi și noapte în bucătărie. Tot timpul, nu știu, chiar dacă îmi termin programul, mai fac o încercare, mai fac o probă de ceva”, povesteşte George Mihali.

La peste 1800 de kilometri distanță, în Sighetu Marmației, familia este mândră de George.

„El nu mai vede altceva decât numai bucătărie. Eu mă bucur mult pentru el, sunt mandru de el”, spune Petre Timiș, cumnatul lui George.

Festivalul Internațional de Gastronomie de la Paris se va încheia duminica. La eveniment sunt așteptați peste 50 de mii de vizitatori.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Județul care a dispărut de pe harta României. Cu o istorie bogată și o populație însemnată, acum regiunea...
Digi FM
Cea mai mare iubire a Papei Francisc. Amalia, femeia care ar fi putut schimba istoria: „Mi-a spus că dacă nu...
Pro FM
Katy Perry, imaginile care i-au adus din nou critici din partea fanilor: „O altă încercare disperată de a...
Film Now
Penn Badgley, afectat de moartea lui Michelle Trachtenberg, colega lui din Gossip Girl: „Avea un râs...
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi...
Newsweek
Ministrul Muncii, anunț despre creșterea pensiei și Mica recalculare: „Valorificăm toate veniturile”
Digi FM
Cum arată actrița Sophie Marceau la 58 de ani. În anii '90, franțuzoaica impresiona cu frumusețea ei naturală
Digi World
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la...
Digi Animal World
Descoperirea șocantă făcută de un bărbat în propriul dormitor. Ce se ascundea în perna sa: „Așa ceva nu am...
Film Now
Dolph Lundgren, secretul căsniciei fericite cu soția sa, mai tânără cu 39 de ani decât el: „E ciudat, dar...
UTV
Mira s-a mutat cu Levi Elekes într-o casă luminoasă: „În sfârșit mă trezesc cu chef de viață”