Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a fost servită cu ciuperci halucinogene în timpul vizitei sale în China. A povestit că nu știa ce fel de ciuperci sunt și că a aflat abia mai târziu, scrie CNN.
„A fost o mâncare delicioasă cu ciuperci. Nu știam că aceste ciuperci au proprietăți halucinogene. Am aflat asta mai târziu”, a spus Yellen despre cina pe care a luat-o împreună cu mai multe persoane.
A subliniat că nu a făcut ea comanda de mâncare și nici nu a organizat acea cină.
Janet Yellen a glumit într-un interviu pentru CNN spunând că nu a avut viziuni ciudate și a afirmat că a citit că „dacă sunt gătite corect, ceea ce sunt sigură că s-a întâmplat la acest restaurant foarte bun, ele nu au niciun efect”.
„Tuturor ne-au plăcut ciupercile, restaurantul și niciunul dintre noi nu am resimțit efecte adverse după ce le-am mâncat”, a mai spus ea.
Ciupercile în cauză sunt numite „Jian shou qing” de către chinezi. Numele vine de la una dintre proprietățile lor caracteristice: suprafața interioară a ciupercii devine albastră la presiune, inclusiv în timpul procesului de tăiere. Ele sunt considerate otrăvitoare deoarece pot provoca halucinații.
Yellen a fost în iulie la un restaurant din Yunnan, specializat în feluri de mâncare tradițională din partea de sud-vest a Chinei.
Un blogger local specializat în gastronomie a scris că a văzut că grupul din carea făcea parte Yellen a mai consumat și alte preparate locale, precum pește la grătar, salată cu felii de cartofi și tăiței de orez.
Editor : G.M.