Cât timp stau la tratament, în fotolii special create pentru ei, pacienţii se pot uita la televizor ca să mai uite de suferinţă pentru câteva minute. În plus, saloanele au fost dotate cu paturi de ultimă generaţie care dispun de un sistem prin care bolnavul poate cere ajutor în orice moment din zi sau din noapte.
"În sfârşit a venit mult aşteptatul aparat de radioterapie modernă, acceleratorul liniar de particule, care comparativ cu vechiul aparat de cobalt, care era din anii 60, diferenţa este ca de la cer la pământ.", explica dr. Szilard Bereczki, medic specialist la Centrul Oncologic din Oradea.
Secţiile centrului oncologic dispun de 75 de paturi, iar spitalul de zi, unde pacienţii vin la tratament, are 20 de paturi.
"Condiţiile sunt net superioare, nici nu se poate face comparaţie între vechea locaţie a secţiei de oncologie şi actuala locaţie în centrul oncologic, sunt condiţii care pot să concureze cu spitalele din Europa de Vest.", arata dr. Ovidiu Pop - managerul Spitalului Municipal Oradea.
"La fiecare pat există nişte butoane cu ajutorul cărora pacientul poate să cheme atât asistentul cât şi medicul la nevoie.", spune dr. Szilard Bereczki - medic specialist la Centrul Oncologic din Oradea.
Centrul Oncologic a fost finaţat în proporţie de 80% de ministerul Sănătăţii iar 20 de procente au fost suportate de Primăria Oradea. În Bihor numărul bolnavilor de cancer trece de 18 mii iar alte două mii de cazuri sunt descoperite în fiecare an.