În timpul anchetei, poliţiştii au aflat că în perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015, în calitate de agent de vânzări al unei firme din Bihor, bărbatul ar fi folosit în interes personal banii pe care îi încasa din vânzarea bunurilor aflate în gestiunea sa.
Anchetatorii bănuiesc că, pentru a acoperi lipsurile din gestiunea sa, orădeanul ar fi întocmit 42 de facturi fiscale false către clienţii reali ai firmei, fără ca produsele să ajungă la aceştia. Din prejudiciul de 329 de mii de lei au fost recuperaţi 51 de mii de lei.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Bihor au propus trimiterea în judecată a bărbatului.
Administratori de firme, bănuiţi de evaziune fiscală
Tot în faţa instanţei riscă să ajungă alţi trei orădeni, despre care poliţiştii SICE Bihor au informaţii că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 540.000 lei, prin evaziune fiscală.
Anchetatorii bănuiesc pe unul dintre aceştia că în perioada octombrie - noiembrie 2010, ca administrator a trei firme, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri prin intermediul unei societăţi „fantomă". Verificările au stabilit că aceasta din urmă era administrată în acte de o altă persoană, care, în realitatea, nu avea niciun venit.
Poliţiştii au documentat mai multe astfel de tranzacţii, care au avut drept scop neplata taxelor şi impozitelor. În acest fel, prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte 540 de mii de lei.
Anchetatorii au instituit sechestrul pe imobilele celor trei suspecţi şi au cerut trimiterea lor în judecată.
Editor web: Adrian Laboş