Fiecare din cele 41 de ambulanţe de urgenţă ale Serviciului Judeţean din Bihor va fi dotată cu tablete, conectate la internet. Echipajele vor primi rapid toate informaţiile legate de starea de sănătate a pacientului.
"Am înţeles că sunt dotate cu cititoare de carduri şi vom putea avea acces la anumite informaţii medicale utile în ceea ce priveşte istoricul pacientului. Dacă vom găsi un pacient inconştient pe salvare, dacă este diabetic sau cu o anumită patologie medicală, ne va ajuta cel puţin, sper, pe teren", a precizat dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bihor.
Cu aproximativ 33 de mii de lei, Ambulanţa Bihor va cumpăra şi un incubator, necesar pentru bebeluşii care se nasc înainte de termen.
"Are o pernă care ţine cald pentru nou-născut, are înăuntru un aer condiţionat care durează trei ore, poate să stea fără să fie legat la niciun aparat în Ambulanţă", a detaliat Gheorghe Pintea, managerul Serviciului de Ambulanţă Bihor.
Însă la Ambulanţă se întâmplă şi lucruri mai puţin plăcute. Un control făcut anul trecut de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a scos la iveală faptul că fosta conducere a instituţiei a achiziţionat piese auto direct de la o firmă fără să organizeze mai întâi o licitaţie, aşa cum prevede legea. Instituţia a fost amendată cu o sută de mii de lei, din care a fost nevoită să plătească jumătate în 48 de ore; în caz contrar i-ar fi fost blocate conturile. Conducerea a depus o contestaţie la Tribunalul Bucureşti.
În acest moment, Ambulanţa Bihor dispune de 71 de maşini, din care 6 sunt propuse pentru casare.
Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves