Articolul din tabloidul britanic The Sun, referitor la pretinsa exploatare a unor copii din Carei, puşi să muncească pentru asamblarea jucăriilor din ouăle de ciocolată, este tendenţios şi nu se bazează pe date reale. Este concluzia la care au ajuns procurorii DIICOT după ce au verificat informaţiile prezentate de jurnaliştii englezi.
Anchetatorii au aflat că anul trecut, în luna noiembrie, o femeie din Carei a fost contactată de doi englezi şi de un cetăţean român. Aceştia i-ar fi spus că au fost trimişi de fabrica locală în care se asamblează jucării pentru ouă de ciocolată ca să facă reclamă pentru atragerea de noi angajaţi.
A fost filmată în timp ce asambla jucăriile alături de copilul ei şi de o nepoată, cărora li s-ar fi atras atenţia să fie cât mai serioşi şi preocupaţi. Femeia susţine că a fost manipulată, iar din filmare au fost tăiate imaginile când prezenta echipamentul de lucru şi partea în care fostului său soţ i s-a promis că va fi ajutat să găsească de lucru în Anglia.
În plus, jurnaliştii i-ar fi oferit bani şi cazare soţului său în Marea Britanie şi i-au promis femeii că, la cererea ei, nu vor folosi înregistrările făcute.
Procurorii au stabilit că femeia nu a exercitat niciun abuz asupra copiilor şi că părinţii le asigură celor mici „un mediu familial adecvat”.