În octombrie 2013, doi din cei trei muncitori care lucrau la săparea unui şanţ de 6 metri adâncime au murit pe loc, după ce un mal de pământ s-au prăbuşit peste ei. Doar un tânăr de 22 de ani a putut fi salvat. Unul dintre muncitorii care şI-au pierdut viaţa a lăsat în urmă doi copii, iar soţia lui a rămas fără sprijin financiar.
"Nici acum nu putem trece peste cele întâmplate. Mă întreabă şi fata şi băiatul când vine acasă tata? Păi, când să vină, de unde să vină?", spune Irma Moda, soţia unui muncitor mort într-un accident de muncă.
"Ei tot aşteaptă un răspuns de la firmă, de la conducere cum s-a întâmplat aşa ceva în România, cum se poate întâmpla în 2014 sau 2013 aşa ceva", explică Imre Hamza, reprezentantul romilor din cadrul Primăriei Săcueni.
Chiar dacă familia n-a fost înştiinţată de autorităţi în legătură cu rezultatul anchetei, a primit în schimb 100 de mii de eruo de la firma la care erau angajaţi muncitorii care au murit.
Inspectorii de muncă au analizat accidentele produse anul trecut şi au stabilit că angajaţii foarte tineri şi cei la final de carieră sunt cei mai expuşi evenimentelor neplăcute.
În acest an în Bihor s-a înregistrat un incident mortal şi 15 accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă a angajaţilor.
reporter: Edina Szomoru operator: Darius Pop editor web: Adrian Laboş