În etuve se poate steriliza doar echipament metalic neinoxidabil și din sticlă, obiecte care sunt foarte rare în cabinetele de la Ambulatoriu. Au fost însă cumpărate pentru că existenţa lor în inventarul unităţii era una dintre condițiile ca spitalul să fie acreditat. Tiberius Brădățan, director medical la Spitalul Județean de Urgență Suceava: "Undeva la nivelul anului 2007 au început procedurile pentru dotarea ambulatoriului de specialitate, s-a întins pe o perioadă de patru ani. Aceste etuve, în momentul de față, sunt toate funcționale, ele sunt toate verificate periodic, dar nu le folosim."
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava mai avea nevoie atunci numai de o stație centrală de sterilizare performantă. Şi au modernizat-o pe cea veche, de data aceasta cu bani de la Minister şI din fondurile proprii. Au cheltuit 495.000 de lei.
"Au fost utilizate la momentul respectiv pentru sterilizarea instrumentarului și a materialului fososit în ambulator la perioada respectivă care materiale sunt utilizate pentru diverse intervenții chirurgicale mici efectuate aici. - Acum ce facți cu ele? -Acum nu le mai folosim, se folosește sterilizarea centrală a blocului operator," a explicat Mircea Macovei, medic ortoped.
Şi vor mai sta în spital, pe post de bibelou şi următorii doi ani, deoarece Uniunea Europeană obligă spitalul să ţină etuvele funcţionale până în 2016.