Studenții de la Horticultură vor obține 10.000 de lei din vânzarea de răsaduri
Data publicării:
Aceştia sunt studenţii care fac practică în serele universităţii. Tinerii pregătesc acum următoarea producţie de răsaduri.
„Depinde de condiţiile care sunt asigurate, temperatură, precipitaţii, irigaţii. La unele soiuri câteva săptămâni. Depinde de soi,” spun studenții.
Seminţele au fost aduse din Olanda, Istrael, Italia sau Franţa.
„Diferiţi hibrizi, îi testăm în câmpurile disciplinei de legumicultură astfel încât persoane doritoare sau cei care intenţionează să cultive să aibă o imagine de ansamblu asupra comportării acestor hibrizi aduşi din diferite ţări ale Uniunii Europene sau din afara Uniunii cum se comportă în zona climatului din nord estul României,” a explicat Vasile Stoleru, şef lucrări la Facultatea de Horticultură.
Răsadul de roșii de la Universitate se vinde cu 50 de bani, la jumătate de preț față de piețe. Legumicultorii susțin că ale lor sunt mai scumpe pentru că sunt roșii românești.
„La începutul lui martie începem, însămânțăm cu pământ, cu nisip ca să iasă răsadul bun. - Soiurile dumneavoastră sunt româneşti sau din alte ţări? - Româneşti. Le avem de pe timpul lui Ceauşescu,” a spus Maria Popovici, legumicultor.
Din vânzarea răsadurilor, profesorii şi studenţii vor câştiga aproape zece mii de lei pe care îi vor investi tot în seră.