Timp de mai bine de o oră, zeci de studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" au protestat în Sala Paşilor Pierduţi şi au aşteptat la discuţii un reprezentant al instituţiei de învăţământ superior.
"Nu îmi convine că drepturile studenţilor sunt încălcate în halul ăsta. Plătesc mai mult la cămine, chipurile, pentru reparaţii, plătesc mai mult la restanţe. Fac voluntariat, dar cică îmi dau credite. „Cică". Asta e România!"
"Eu sunt în anul doi la master şi în fiecare an crescut tarifele de cazare cu câte cinci lei, de exemplu."
"Mă ajută părinţii, din fericire. Şi am mai luat şi bursă până acum, dar şi bursele sunt foarte mici şi se dau şi puţine."
Solidari cu studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza", la protest au participat şi tineri de la alte universităţi din Iaşi.
"Eu sunt studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie şi m-am solidarizat cu colegii mei. La mine la universitate, de când s-a adoptat statutul studendului în varianta care există şi la Legea Educaţiei Naţionale, astfel de abuzuri nu se mai petrec."
Emanuel Man, preşedintele Ligii Studenţilor Iaşi: "Cerem introducerea studentului în forma completă în care propus-o Liga Studenţilor. Cerem transparenţă în Universitate pentru că am depus mai multe cereri pe baza Legii 544/2001, dar care nu au fost rezolvate."
Conducerea universităţii declară că taxa pentru a susţine examenele restante a fost luată la nivelul fiecărei facultăţi. Şi că sunt facultăţi unde această decizie nu a fost adoptată. Mai mult, rectorul universităţii este de părere că Liga Studenţilor nu este reprezentativă, deoarece sunt doar 50 de studenţi activi şi 500 în baza de date.
Vasile Işan, rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza Iaşi": "Care studenţi? Pentru că, să ne înţelegem, cei care îşi spun Liga Studenţilor din Universitate nu ştiu în ce proporţie şi ce măsură ei reprezintă pe studenţii universităţii noastre."
În prezent, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" învaţă peste 24 de mii de studenţi.