Primii afectaţi de răcirea vremii sunt oamenii străzii și cum adăposturile sunt insuficiente comandamentul de iarnă a căutat soluții provizorii pentru cei care trăiesc sub cerul liber.
"Anul trecut am apelat chiar la spitalele din subordinea Primăriei Municipiului Iaşi şi am avut cinci paturi la Parhon şi vreo cinci paturi la Spitalul de Recuperare, unde am gestionat şi cazuri medicale care nu puteau să stea în adăpost," spun autorităţile.
Cât privește buna funcționare a serviciilor pentru populație cât și circulația rutieră în județ, situația este sub control, susțin autoritățile.
"Din punct de vedere al drumurilor naţionale, drumurilor judeţene avem asigurate toate stocurile de combustibil şi stocurile de material antiderapant. Din punctul de vedere al Dalkia la fel avem combustibilul pentru asigurarea energiei termice . Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite pentru venirea iernii," a declarat Bogdan Abălaşi, subprefect al judeţului Iaşi.
Daniel Minciună, directorul Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene: "Avem opt mii de tone de nisip şi 400 de tone de sare şi stocurile de motorinăsunt ale constructorului, nu le achiziţionăm noi, dar toate nuncărele pe care le au sunt pline."
Pregătite de iarnă se declară și autoritătile din municipiu. Conducerea Primăriei și reprezentanții Citadin spun că sunt gata să facă față oricărei situații.
"Avem stocurile primare de materiale antiderapante, peste 700 de tone de sare, nisip cu sare 200 de tone, nisip simplu 1000, clorură de calciu 20 de tone. Ne-am reorganizat în sensul că utilajele le-am împărţit pe sectoare mult mai strânse ca să potă fi supravegheate mai uşor, avem stocul de materiale mai mare decît la începutul iernii trecute," a declarat Mihai Chirica, viceprimarul Iaşiului.
Marius Ionescu, director general Citadin: "Am suplimentat cu un efectiv de 18 utilaje iar materialul antiderapant este suficient şi avem contracte ferme pentru achiziţii urgente în 24 de ore mai exact."
Polițiștii atrag atenția că echiparea mașinilor cu anvelope de iarnă este obligatorie, dacă drumurile sunt acoperite de zăpadă gheață sau polei. Pentru nerespectarea legii, șoferii riscă retragerea certificatului de înmatriculare și între 9 și 20 de puncte amendă.