50 de angajaţi ai oficiilor poştale din Iaşi au protestat în faţa Prefecturii, timp de o oră. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salariile care au rămas neschimbate din anul 2008. În plus, spun ei, sunt nevoiţi să strângă, lună de lună, câte 20-30 de lei pentru a cumpăra consumabile.
„Nu avem indigo, care ne trebuie, etichete şi sfoară. Nici sfoară cu care să sigilăm sacii nu am avut o perioadă,” a spus un angajat nemulțumit.
„Nu s-a dat un ban la salariu şi preţurile au crescut într-un ritm vertiginos, ne confruntăm cu probleme sociale grave,” a spus un alt angajat.
Angajaţii au lăsat o scrisoare şi la Prefectură, în speranţa că problemele lor vor fi rezolvate.
„Am preluat materialul şi doleanţele pe care le au ei urmând a întocmi un material şi a-l transmite ministrului de Resort şi Guvernului României,” a spus Bodgan Abălaşi, subprefectul judeţului Iaşi.
Şi la Bacău angajaţii Poştei Române au ieşit în stradă în speranţa că vor obține condiţii de lucru decente şi garanția că-și vor păstra locurile de muncă.
„Ne îngrijorează pe viitor faptul că profitul companiei scade, pierderea prestaţiilor,” se tem angajații din Bacău.
„Toţi suntem familişti, lucrăm de 15-20 de ani la Poştă, speram că o să ieşim la pensie, acum nimic nu mai este sigur,” a spus un alt angajat.
Dacă la începutul anului 2012, Poşta Română avea, în Bacău, aproape 1.200 de angajaţi, acum au mai rămas 700. Mulți au vârste peste 40 de ani și se tem că dacă își vor pierde locul de muncă nu vor reuși să-și găsească alte slujbe.
Dacă în mediul urban salariul unui angajat al Poştei Române este de 1.100 de lei, cei care lucrează în mediul rural câştigă, în medie, 700 de lei.