Pistă periculoasă pentru bicicliştii din Iaşi. Traseul de 11 kilometri este plin de gropi şi denivelări

Data publicării:
TRASEU CU GROPI

"Intrarea pe pistă este un pic cam bruscă, fiind câteva denivelări. După aceea, nu se îmbunătățește, ba din contră, condițiile sunt din ce în ce mai proaste," explică tânăra care a realizat filmarea cum începe traseul lung de 11 kilometri care porneşte din Podul de Piatră şi se încheie în cartierul Tudor Vladimirescu.

În filmarea făcută de Ioana Popa în timp ce se afla la o plimbare cu bicicleta împreună cu soţul şi fiul ei se vede cum întâlnesc porţiuni acoperite de nisip, mormane de materiale pentru construcţie şi câini comunitari:

"Am întâlnit căței, vreo trei. Şi apoi am întâlnit pe porțiunea a doua a pistei foarte multe gropi și denivelări. Am postat filmul ăsta ca să arătăm că așa nu, așa nu trebuie să arate o pistă pentru biciclete într-un oraș care se dorește a fi Capitală Culturală Europeană."

Bicicliștii spun că pista nu reprezintă un pericol doar pentru ei, ci şi pentru pietoni:

"E de foarte proastă calitate având în vedere că aici ar trebui să circule și pietoni și bicicliști, este foarte prost."

"Tot vin și mai pun pietrele și apoi mai sapă, iar pun pietre. - Se poate circula cu bicicleta? - Se poate circula așa cum se circulă pe un teren accidentat.2

"Numai hopuri, numai dâmburi, ce înseamnă asta?!"

"Mizeria și aceste lucrări, care țin de aproximativ 2 luni, asta e cea mai mare problemă."

Reprezentanții municipalității spun că pista arată aşa pentru că vremea nu le-a permis muncitorilor să facă lucrări de reparaţie.

Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași: "Pista va fi reparată și reabilitată în perioada următoare, dat fiind faptul că în sezonul rece 2014-2015 au avut loc câteva intervenții la rețeaua de termoficare, ceea ce a condus la distrugerea unor porțiuni din pista de bicicliști. Atunci când vremea o va permite, colegii noștrii vor interveni."

Pistele pentru bicicliști au fost făcute în 2010 și au costat 850.000 de lei. Cheltuielile pentru reparații vor fi suportate de către firma care a realizat lucrările la rețea de termoficare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri