Peste 1.200 de ieșeni au conturile blocate pentru că nu și-au plătit datoriile la stat 

Data publicării:
TEANCURI DE BANI

Dănuț Popescu este taximetrist din anul 1990 și tot de atunci este persoană fizică autorizată. În ianuarie, anul acesta, pentru prima dată, Finanțele i-au pus poprire pe contul bancar în care primește banii de la societatea pentru care lucrează.

„Contul blocat probabil îmi este și acum. Datoria ultimului trimestru care nu a fost plătită. În jur de 1200, cam așa.”

În pericol de a nu-și mai putea achita datoriile la stat sunt și alți ieșeni, persoane fizice autorizate.

„Nu ne păsuiesc. La Casa de Asigurări am debit, penalități mai mari decât debitul. Ce să mă păsuiască?! Și-mi vin hârtii peste hârtii dar ce să facem?!”

„Sunt aproximativ 15 mii de contribuabili persoane juridice care înregistrează obligații fiscale la bugetul statului de aproximativ 444 milioane de lei și sunt și aproximativ 1.222 de persoane fizice care înregistrează datorii de aproximativ 49 mii lei,” a declarat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

Cine nu își achită restanțele la timp, se poate trezi cu sechestru pe bunuri. Acestea sunt scoase, apoi, la licitație:

„Avem sechestrate corpuri electrice de iluminat, o mașină de spălat, câteva aparate foto îndeosebi un bun imobil reprezentând o linie de panificație.” 

Tot de la Direcția de Finanțe pot fi cumpărate bunurile confiscate de autorități de la persoanele care nu au putut prezenta acte de provenineță a mărfii. În magazia instituției sunt de la șosete, curele, candele și geci din piele, până la detectoare de metale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri