Pericolul de lângă casă. Într-o localitate din Iaşi, mai mulți stâlpi stau să cadă peste locuințe

Data publicării:
stalp de lemn

Problemele localnicilor din Scobâlțeni au început în urmă cu un an. Din cauza vechimii, stâpii de electricitate au început să cedeze și să se încline periculos peste locuințe. De atunci, oamenii au tot făcut reclamații. În urmă cu două săptămâni au apărut, în sfârșit, și echipele de intervenție. Au consemnat problema, dar nu au luat nici un fel de măsuri.

Mircea Hoamia spune că stâlpul de lectricitate a fost montat cu acceptul foștilor proprietari, în urmă cu aproape 30 de ani. Când a cumpărat terenul, acum 10 ani, l-a luat cu tot cu stâlp. Omul spune că pe lângă faptul că nu primeste niciun fel de chirie, a ajuns să trăiască și cu frica în sân:

“În cazul în care se prăbușește peste ce pică? Pe casă. Asta este, m-am culcat pe la vecini. Când e vânt mai tare, atunci îmi e frică cel mai tare.”

“S-a mai dus Valentin, soțul meu, și l-a ținut, l-au legat cu o sârmă și au tras în deal stâlpul, că altfel cădea pe casă,” povesteşte o vecină.

La vecini, aceeași problemă. Proprietarul casei spune că a acceptat montarea stâlpului, în urmă cu trei ani, fără să se gândească vreo secundă că va fi în pericol.

Problemele oamenilor au ajuns și la urechile angajaților din primărie, care spun că vor încerca să grăbească soluționarea problemei.

Iustin Haliga, viceprimar Podu Iloaiei: “E.ON știe, dar trebuie reamintit pentru că nu au o viteză de reacție așa de mare precum ar trebui pentru cetățeni.”

“Accesul cu utilaje în zonă este îngreunat, deoarece se realizează lucrări de săpături stradale, fiind necesar ca montarea noilor stâlpi să se realizeze manual,” a explicat Corneliu Zaiţ, purtătorul de cuvânt al E.ON Distribuție.

Reprezentanții societății de distribuție a energiei promit că, în momentul în care lucrările de canalizare se vor finaliza și noroiul se va usca, vor intra cu utilaje și vor rezolva situația.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri