Vedeta târgului „Produs în Bucovina” a fost de departe balmoșul la ceaun preparat într-o stână improvizată. „La un ceaun din ăsta punem 10 kg smantana, 40% grăsime, o găleată de 10 kilograme de brânză de oi, la fel de grasă, bătută în luna mai, după aia mălai, făină de porumb și la urmă câteva ouă, 10-15 ouă și se lasă la fiert cât se ridică grăsimea. Atunci e foarte bine de servit,” este rețetă oferită de un cioban prezent la târg.
Oamenii s-au înghesuit și la standurile cu afumături și brânzeturi, unde puteau gasi doar produse naturale. Mulți dintre vizitatori s-au înghesuit însă doar la privit. Au fost însă și vizitatori veniți la târg special pentru a-și face provizii.
Evenimentul a fost organizat de asociația Produs în Bucovina care în luna decembrie va reprezenta România la un târg de Crăciun în Franța, în orașul Laval.