Anual, la Maternitatea „Cuza Vodă" se nasc aproximativ 6.000 de copii; fiind una dintre cele mai mari din țară era nevoie și de condiții adecvate. Timp de patru ani, în clădirea principală s-a lucrat la renovarea sălilor de naştere, a saloanelor de terapie intensivă, dar și a spațiilor de cazare. "Ce lipsea maternităţii erau condiţiile hoteliere. Şi în momentul de faţă, condiţiile hoteliere sunt la nivel european. Vom avea şi posibilitatea de naştere sub apă. Deci există o cadă specială în care se va putea naşte în aceste condiţii," a explicat medicul Mircea Onofriescu, managerul Maternității „Cuza Vodă" Iaşi.
În acest moment, în maternitatea „Cuza Vodă" sunt toate condițiile pentru ca medicii să își facă meseria fără să se gândească la faptul că pot apărea incidente legate de vechimea clădirii.
Investițiile nu au fost doar de suprafață. "Înlocuirea în totalitate a instalaţiilor electrice, instalaţiilor termice, instalaţiilor sanitare. S-au creat instalaţii noi de ventilaţii şi climatizare," a specificat Irinel Gigi Tofan, director al companiei de construcții care s-a ocupat de lucrările de la maternitate.
"Aș face curat în spate și acolo aș mai construi un corp de clădire egal cu ăsta. Cu același regim de înălțime, cu aceeași suprafață," şi-a propus Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi.
Cea mai mare parte din suma necesară a venit de la Banca Mondială, 27 de milioane de lei. Pentru renovarea secţiei de Neonatologie, etajul şase, Consiliul Judeţean a dat 250 mii de lei, fără dotări.