Simulare de cutremur la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iaşi. Studenții au fost rugați ca timp de un minut să se comporte exact ca în timpul unui seism si să se adăpostească sub bănci. Exerciţiul de alarmare a inclus şi evacuarea clădirii.
La această simulare, pompierii au pus accentul pe informarea studenților străini, care nu au mai participat niciodată la o acţiune de acest fel.
"Le-au fost explicate și lor regulile de comportare corecte într-o astfel de situație într-o limbă de circulație internațională. Noi gândim că nu știm unde vom ajunge, în ce țară ne vom stabili cândva în viață și este bine pentru siguranța fiecăruia să cunoască aceste reguli de comportare," a spus Elena Covaslchi, purtător de cuvânt ISU Iași.
Potrivit unui studiu, 8 din zece români nu ştiu cum să se comporte în caz de cutremur, iar cei mai mulţi ar lua decizii care s-ar putea dovedi fatale. Ministerul Adminstraţiei şi Internelor încearcă să rezolve această situaţie printr-o campanie de informare derulată la nivel naţional.
Informaţii suplimentare despre principalele reguli care trebuiesc respectate în caz de cutremur a oferit Elena Covaslchi, purtător de cuvânt ISU Iași, invitată la jurnalul principal al Digi24 Iaşi, de la ora 18:30. Vedeţi aici discuţia completă: