Proprietarul maşinii susține că a parcat regulamentar și că a lipsit doar câteva minute. Când s-a întors, angajaţii Primăriei munceau de zor să îndrepte roţile cu ajutorul unor răngi. În pofida protestelor proprietarului, echipa care ridica maşina și-a continuat treaba.
În disperare de cauză, proprietarul maşinii a chemat în ajutor un reprezentant al poliţiei. „A venit un şef de tură. A explicat că ei nu ştiu nici de regulament. Ei aplică un regulament pe care nu-l cunoaşte nimeni,” a povestit Dan Chirleșan, proprietarul mașinii.
„O persoană nemulţumită de faptul că autoturismul a fost ridicat de pe domeniul public are dreptul de a face contestaţie la procesul verbal în termen de 15 zile de la primirea copiei,” a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.
Reprezentanţii Primăriei spun însă că societatea care se ocupă de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este asigurată: „Am mai avut un caz care a căzut complet de pe platformă. A fost asigurată maşina la transport. A fost mediatizat şi atunci, prin urmare asiguratorii lor trebuie să-şi facă datoria şă să desbăgubească omul care a fost afectat de acest lucru,” a spus Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.
Angajaţii Primăriei ridică zilnic aproape 20 de maşini parcate neregulamentar. Taxa de ridicare este de 400 de lei. La această sumă se mai adaugă încă 120 de lei pentru fiecare zi de parcare în garajul Primăriei.