"Copilul iubit pentru ceea ce este, va fi unul fericit!" este un dintre zecile de mesaje pe care mii de ieşeni le-au transmis pe străzile oraşului. Punctul de plecare a fost Parcul Copou, care s-a dovedit a fi neîncăpător pentru toţi participanţii preoţi, bunici, părinţi şi copii adunaţi să participe la Marşul pentru Familie.
Părinţii aflaţi la început de drum recunosc că un copil se educă greu, însă sunt convinşi că iubirea pentru el îi va ajuta.
"Un copil se educă greu. Noi am fost educaţi cu greutate. A fost dificil pentru părinţii noştri. Ceea ce mi-am dorit şi mi-am propus, încă de când ne-am hotărât să avem copilaşi, a fost să reuşim să îl iubim necondiţionat, indiferent de cum va fi el."
"Cred că multă dragoste, simplitate, respect ar fi valori de bază ale unei educaţii sănătoase pentru un copil."
"Fiecare părinte arată iubire şi dragoste faţă de copilul său, manifestându-se prin îmbăţişări, prin sărutat, prin îngrijit, asigurat cele necesare, alimente şi siguranţa materială."
Marşul vine în încheierea unei săptămâni întregi dedicate familiei. Anul acesta, organizatorii s-au oprit asupra a şapte nevoi fundamentale ale copilului: nevoia de a fi iubit, valorizat, ascultat, dreptul de a visa, dreptul la intimitate şi cel de a-şi organiza spaţiul.
Dragoş Bălinişteanu, organizator: "pe această temă, încercăm să atragem un semnal de atenţie asupra legăturii dintre părinţi şi copii, în modul în care ei comunică şi a nevoilor pe care orice copil le are."
"Avem nevoie să înţelegem ce înseamnă normalitatea, ce este bine pentru noi, ce este bine pentru copii noştri, în ce fel familii să trăiască, cum să fie această familie," a spus preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Evenimentul din acest an s-a aflat la cea de-a a doua ediţie.