Într-un amfiteatru plin, studenţii din anul VI de la Facultatea de Medicină Veterinară s-au întâlnit cu 20 de angajatori din toată zona Moldovei. Au avut joburi pe alese, de la cele în cadrul laboratoarelor sau cabinetelor veterinare până la posturi în cadrul firmelor multinaţionale.
Vasile Câmpan, angajator: "este un post foarte important de medic veterinar coordonator de sucursală, deci practic coordonează activitatea de distribuţie din judeţul Bistriţa Năsăud. Ca orice tânăr, îi punem al dispoziţie o maşină, un telefon de firmă, deci începe bine din prima."
"Pentru funcţionari publici încep de la 1.000 până la 2.000 de lei, este în funcţie de gradul pentru care ei sunt pregătiţi şi pentru care pot să susţină acest concurs, de la consilier asistent până la consilier superior, iar în cadrul medicilor veterinari oficial încep în funcţie de vechimea lui în muncă, tot de la 1.000, până la 2-3.000," a spus Gabriel Ciobau, directorul DSVSA Iaşi.
"Undeva la 1.600 de lei ar fi perfect. E suficient să-ţi plăteşti o chirie, să trăieşti decent, ar fi suficient. Mă simt foarte norocos, având în vedere că ai de unde alege, sunt multe posibilităţi."
"Aş vrea să practic pe animale mari, mai puţin pe cele de companie, aş fi dispus să merg oriunde unde am o oportunitate de a-mi etala calităţile."
"Ar trebui să pornească de la minim 1.700 de lei un debutant pentru că nu poţi să faci medicină veterinară şi nu numai atât timp cât câtuşi de puţin trebuie să fii motivat."
Conducerea facultăţii spune că majoritatea dintre cei peste 120 de absolvenţi care termină specializarea Medicină Veterinară reuşesc să se angajeze atât în ţară, cât şi în străinătate.
"Am constatat că în jur de 70 al sută din absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă şi am constatat că în general peste acest procent 11 procente sunt medici veterinari care lucrează în spaţiul european," a spus Liviu Miron, decanul Facultăţii de Medicină Veterinară Iaşi.
Faptul că Universitatea de Agronomie este o excepţie în privinţa angajărilor la final de facultate o arată şi un studiu făcut în celelalte instituţii de învăţământ superior din Iaşi. Protrivit acestuia, trei sferturi dintre absolvenţii din Iaşi nu reuşesc să se angajeze în domeniul studiat.