Tinerii de la liceul de mecatronică din Iași vor să-și convingă colegii să renunţe la statul în fața calculatorului şi să facă mişcare. Ca să dea și un exemplu, au mers pe jos patru kilometri.
„Mişcarea este foarte importantă, mai ales pentru dezvoltarea noastră ca tineri. A fost greu. Nu, mi-ar fi plăcut să fim într-un număr mult mai mare, eventual şi alte şcoli,” a spus un participant la marș.
„Aş vrea ca toţi tinerii din România să participe, aşa cum am participat şi noi la acest marş să arate tinerii nu trebuie să stea toată ziua la calculator. Să meargă şi ei alături de noi să legăm prietenii,” a spus un alt participant.
Când au ajuns la destinaţie, pe platoul de la mănăstirea Cetăţuia, elevii au format o inimă - simbol al sănătăţii.
„Vrem să transmitem că elevii de la lliceul nostru au un stil de viaţă sănătos, trăiesc echilibrat şi întotdeauna răspund prezent când este vorba despre sport, mişcare şi de sănătatea inimii,” a explicat Cezar Humelnicu, profesor de sport.
„România nu ocupă un loc tocmai onorabil în ceea ce priveşte obezitatea în europa, suntem pe locul trei cu atât mai mult cu cât semnalele sunt pentru supraponderea şi obezitatea la copil şi tineret, de unde apariţia de diabet zaharat de tip doi la copil,” a spus Emilia Gîţu, medic diabetolog şi nutriţionist.
Liceenii și-au propus să facă din marşul pentru mişcare o tradiție și ca anul viitor să mobilizeze și colegi de la alte instituţii de învăţământ din Iaşi.