Gabriela se numără printre cei 199 de profesori care au promovat examenul de definitivat. Predă religia într-o şcoală din Târgu Frumos şi tot acolo vrea să rămână.
"Am învăţat destul de mult şi am încercat toate variantele posibile de la cărţi, până la internet şi tot ce a fost posibil. E a doua oară când dau. Deci nu e prima dată. Prima dată am căpătat experienţă, să văd cam cum se face un subiect," a spus Gabriela Păuleţ.
Cea mai mare notă a fost 9,95, însă la polul opus, un profesor a luat doar 2,1. Cadrele didactice care nu au reuşit să obţină peste opt, nota de trecere, au făcut contestaţie.
"Având în vedere că tocmai am aflat că am luat acest examen sunt foarte mulţumită. Subiectele, oricum. au fost dificile."
"Subiectul trei la pedagogie a fost o varză. Şi-au bătut joc de noi şi nu ştiu cât o să continue treaba asta. Mă bate gândul să ies din sistem pentru că, oricum nu sunt intrat în sistem, sunt suplinitor."
"E foarte mare nota opt. Înainte era şase, acum e opt şi toate examenele cumulate, acelaşi program, aceeaşi materie, nu e normal. Am nota 7,30. Îmi trebuia opt. Am contestat, asta este," au spus candidaţii.
Comisia de la definitivat va primi contestaţii până mâine, ora 15:00.
"Vorbim de un procent de 53,50 la sută, peste media naţională, care este de 46,23 la sută, acum, înainte de contestaţii. Examenul de definitivare în învăţământ este un examen foarte important. De această notă depinde foarte mult cariera unui dascăl," a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.
Examenul de definitivat poate fi susţinut de cel mult trei ori. Rezultatele finale vor fi afişate pe 18 iulie.