Primul parc agroindustrial din judetul Iași se va întinde pe două hectare. Fermierii vor avea aici la dispozitie spatii pentru expunerea marfurilor, dar si hale frigorifice care le vor permite să păstreze legumele si fructele in conditii optime. Asta inseamna ca le vor putea vinde si in extrasezon când vor putea câștiga mai mult.
"Toamna când e producția de legume, de fructe prețul pentru aceasta este unul foarte mic pentru că este oferta mare în schimb dacă mergi la supermarketurile mari în ianuarie, în februarie, în martie prețurile la legume și la fructe sunt cu totul altele," a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.
Nu doar agricultorii din România își vor putea comercializa marfa în noul parc agroindustrial ci și cei din Ucraina sau Republica Moldova.
"Am avut posibilități și am avut piața care ține de Rusia. Ați auzit și dumneavoastră că în ultimul timp au impus embargoul la fructele și legumele din Republica Moldova. Acest proiect le va crea oportunități ca dumnealor să poată livra marfă calitativă pe piețele Uniunii Europene," a spus Iurie Toma, președintele Raionului Ungheni din Republica Moldova.
Prin acest proiect se vor crea aproximativ 1.500 de locuri de muncă, iar la bugetul comunei Lețcani vor ajunge mai mulți bani din taxe și impozite.
"În viitor acest parc industrial se va extinde și vom crea și un târg expozițional de garicultură în care vom avea 10-12 pavilioane, hale industriale și se va organiza târg expozițional de agricultură începând cu animale vii și până la produsul finit," a spus Stelică Turcu, primarul comunei Lețcani.
Parcul agroindustrial de la Lețcani trebuie terminat în opt luni pentru că proiectul a fost întârziat deja cu jumătate de an din cauza contestațiilor depuse de unele firme care au participat la licitație.