Copiii din Erbiceni nu se bucură că începe școala. Clădirea în care trebuie să învețe carte a fost construită în 1923. Încă de la intrarea în grădiniţă se pot vedea fisurile din pereţi. ”Ferească Dumnezeu, toate spațiile sunt la fel. De-a lungul timpului nu au mai fost făcute investiţii, reparaţii capitale, motiv pentru care gradul de uzură este mult mai ridicat”, a declarat Constantin Axinte (foto), directorul școlii Erbiceni în subordinea căreia se află grădinița veche.
100 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani își pun viața în pericol când trec pragul grădiniței. Mai mult, apa nu este potabilă, iar ca să meargă la baie, cei mici trebuie să iasă din curtea școlii și să meargă 50 de metri.
”Am avut un proiect, l-am reactualizat, a fost depus prin Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar, un proiect care trebuia făcut prin Banca Mondială, între timp acel program nu mai este, era pe primul loc însă nu mai este”, a declarat Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni. Primarul speră să refacă imobilul cu fonduri europene și are nevoie de 200 de mii de lei.